LOODGIETERSBEDRIJF CLERX B.V.

Gasketelwet


Vanaf 1 april 2023 bent u verplicht om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie aan de cv-ketel, geiser, gashaard of ¬kachel en rookgasafvoer. Gecertificeerde installatiebedrijven moeten het CO-VRIJ beeldmerk gebruiken op hun website en alle overige communicatie (bijv. post en mail), zodat voor u als consument duidelijk is dat u te maken heeft met een gecertificeerd bedrijf. De installateur zelf draagt een persoonlijk legitimatiebewijs bij zich, om dit te kunnen aantonen. Vraag daar dus vooral naar, mocht u twijfelen of uw huidige installateur wel de juiste certificering heeft.
Zelf klussen aan een gasleiding en/of gasverbrandingsinstallatie of een niet-gecertificeerd bedrijf inhuren is dus niet meer toegestaan. U bent dan als eigenaar in overtreding en door de gemeente kan hierop ook worden gehandhaafd.

Natuurlijk zijn onze monteurs allemaal volledig CO-vrij gecertificeerd en zijn daarmee opgeleid om koolmonoxiderisico’s vast te stellen, weg te nemen en te voorkomen. Ook hebben wij ons bedrijfscertificaat inmiddels in ontvangst mogen nemen. Wij werken geheel volgens de richtlijnen van de KIWA BRL 6000-25 en daar zijn we trots op.

Vergelijkbaar met de jaarlijkse keuring van een auto wordt uw cv-toestel na onderhoud en goedkeuring afgemeld in een landelijk meldsysteem. Afmelden is enkel mogelijk wanneer uw
cv-installatie aan de wettelijke vereisten voldoet.
Mocht uw installatie onverhoopt niet voldoen aan de nieuwe wetgeving, dan ontvangt u van ons een voorstel om deze te laten aanpassen of indien nodig te vervangen.

Het niet opvolgen van een advies of voorschrift van een installatiebedrijf valt natuurlijk onder uw eigen verantwoordelijkheid. U bent bij ons niets verplicht. Houdt u er wel rekening mee dat wij niet verder mogen werken aan uw installatie totdat de noodzakelijke aanpassing is gedaan.

Meer informatie kunt u nalezen op www.co-wijzer.nl: https://www.co-wijzer.nl of de website van de Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw: https://register.tlokb.nl/co/ Hier kunt u ook een overzicht vinden van de gecertificeerde bedrijven in uw regio of woonplaats

OFFERTE AANVRAGEN?

Neem gerust contact op met Clerx BV

Stuur een Whatsapp!